Exposerende (Gast)kunstenaars in de 'Huissense School': Marijk Renia, Liesbet Optendrees, Ineke dimphi Claessens, Piet Taal, Herrie Hupkes, Henny van Daalen, Freek de Ruiter, Jos Vecht,, Beppy Schut, Ellen Baptist, Ria Huting, Marjolein Bos, Maria Diduch, Lille Dresden, Tina Lintvelt, Jan van Krieken van Huessen, Sjirk en Femmy Sietsma

uit 2012 tot 2012 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Glas sculptuur

Glas sculptuur

2012

Marijk Renia , beeldhouwer, zij  woont en werkt in de Dordtse Biesbosch.Vanaf 2007 is water, in welke vorm dan ook, een terugkerend thema binnen haar werk. Hieruit is een interessante reeks beelden ontstaan waarin verschillende eigenschappen van water zichtbaar worden. Sinds 2012 experimenteert zij met het voor haar nieuwe materiaal glas. Voor Marijk een logische ontwikkeling omdat glas een gestolde vloeistof is en over transparante eigenschappen beschikt. De vele kleuren glas inspireren haar tot verrassende objecten.  

sculptuur

sculptuur

2012

Beppy Schut;  Nieuw werk

Schilderijen

Schilderijen

2012

Ria Huting; Nieuw werk

Houtsnede

Houtsnede

2012

Ellen Baptist;  Nieuw werk http://www.ellenbaptist.exto.nl

Bronzen sculptuur

Bronzen sculptuur

2012

Tina Lintvelt, tijdens de openatelier dagen exposeert Tina een serie nieuwe exotische beelden in keramiek en brons. Deze werken worden uitsluitend geëxposeerd op het atelier en op de website.

Papierkunst

Papierkunst

2012

Maria Diduch; papierkunst ruimtelijk

Materie schilderijen

Materie schilderijen

2012

 Liesbet Optendrees 2de Prijswinnares van de Nationale Kunstdag in Amsterdam van 2010. Liesbet maakt materie schilderijen. Het zijn complexe schilderijen, ze zijn doordrongen van zichtbare elementen die wij in ons dagelijkse leven in zo vanzelfsprekende kleurstellingen tegenkomen; aarde,  zand,  vuur , gelaagdheid, structuur. Op het eerste gezicht herkenbare structuren, maar de schilderijen dragen een geheim met zich mee.

Schilderijen

Schilderijen

2012

Marjolein Bos, Schilderij

Schilderijen

Schilderijen

2012

Lille Dresden; Portret

Schilderijen

Schilderijen

2012

Jan  van  Krieken van Huessen;  Nieuw werk

Aquarel

Aquarel

2012

Herrie Hupkes,  beeldendkustenaar, houdt zich bezig met alle facetten van het beeldendkunstenaarschap, zoals tekenen, schilderen, de grafische technieken, maar voelt zich bijzonder aangetrokken tot de aquarelleer techniek.   

Schilderijen

Schilderijen

2012

Henny van Daalen, de bron van haar inspiratie lag aanvankelijk dicht bijhuis, haar kinderen maar gaandeweg maakten zij plaats voor vrouwen in de rol van vriendinnen, koninginnen en moeders. Communicatie speelt een grote rol in haar werk. Vooral de relatie tussen vrouwen.

Keramiek

Keramiek

2012

Piet Taal,  vormt zijn keramische vazen met de hand op primitieve wijze  door staven klei opeen te stapelen in een ronde vorm. Zo verkrijgt hij het ruwe model van zijn vazen en deze bewerkt hij net zo lang tot zij glad en perfect onder zijn handen vandaan komen. Vervolgens worden ze gedecoreerd door Jan van Krieken van Huessen.

Freeksells

Freeksells

2012

Freek de Ruiter  is een nieuwe en opkomende designer uit Brussel met zijn eigenkenmerk: uilen. Momenteel is hij bezig als freelancer en maakt hij fraaie ontwerpen. Sinds kort is hij begonnen met een T-shirtlijn.  Ervaring en gewoonweg talent, laat zien dat zijn werk bijzonder is.

Schilderijen

Schilderijen

2012

 Ineke dimphi Claessens, wil de mensfiguur afbeelden in allerlei gedaantes, een eigen creatie maken op papier of doek. Zij bladert door kranten en tijdschriften en voegt vervolgens al haar indrukken samen. Zo ontstaan er allerlei mengvormen van fotomodellen en soldaten gecombineerd met etnische elementen. De figuren worden levensgroot afgebeeld en ten voeten uit. Zo komt men oog in oog te staan met een creatie, al is het gezicht niet altijd meer zichtbaar. Ze werkt met verf en krijt, inkt en grafiet. 

Glas in lood

Glas in lood

2012

Femmy en Sjirk Sietsma; Glas in loodwerk