Lille Dresden, Ria Huting, Jan van Krieken van Huessen, Sjirk en Femmy Sietsma, Ellen Baptist, Marjolein Bos, Xiaoling Huang, Beppy Schut, Ineke dimphi Claessens, Maria Diduch,Tina Lintvelt,

uit 2013 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Aquarel

Aquarel

2013

Lille Dresden

Beeld Cortenstaal

Beeld Cortenstaal

2013

Beppy Schut

Bronzen Beeld

Bronzen Beeld

2013

Tina Lintvelt

Glas in Lood

Glas in Lood

2013

Sjirk en Femmy Sietsma

Houtsnede

Houtsnede

2013

Ellen Baptist

Papier sculptuur

Papier sculptuur

2013

Maria Diduch

Schilderij

Schilderij

2013

Ineke dimphi Claessens

Schilderij

Schilderij

2013

Xiaoling Huang

Schilderij

Schilderij

2013

Marjolein Bos

Uitgesneden schilderwerken op papier (detail)

Uitgesneden schilderwerken op papier (detail)

2013

Ria Huting

Schilderij

Schilderij

2013

Jan van Krieken van Huessen

Presentatie Boek

Presentatie Boek

2013

Hans Hoen, Hans Maters en Hans Wienk,  schreven het boek  met de titel ‘Wandelend door de kom van Huissen, met foto’s en verhalen’ “Huissen heeft een kleurrijke geschiedenis en Huissen is rijk aan spraakmakende bewoners.” Dat is de openingszin van een boek dat op 2 november 2013 wordt uitgereikt aan de nieuwe burgemeester van de gemeente Lingewaard, Marianne Schuurmans. Deze uitreiking vindt plaats als slotonderdeel van de opening van de jaarlijkse kunstmanifestatie Lingew’art in de voormalige Aloysius- en Julianaschool aan de Langekerkstraat in Huissen.

Oesterschelp

Oesterschelp

2013

Suiling Yan, maakt schilderijen, geinspireerd op de natuur.

Sculptuur

Sculptuur

2013

Irma Horstman, maakt beelden van diverse materialen

fotografie

fotografie

2013

ULbo Zeilstra;  Product photography and Photographic art

Keramiek

Keramiek

2013

Rosa Marijn Oostveen is studente productdesign aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is net begonnen aan het eindexamenjaar en  wil zich hierna gaan specialiseren in keramiek. Op 2 en 3 november zal ze experimenten met porselein en kleine huissieraden presenteren

Beelden en instalaties

Beelden en instalaties

2013

Ab Marte, maakt  beelden/instalaties,  verhalende objecten. Met materialen zoals styrofoam, purschuim, plastic afvalzakken, latex, metaaldraad en hout verbeeldt hij voor hem opmerkelijke cultuurverschijnselen. Literatuur en nieuwsuitingen zijn veelal de bron waaruit een beeld ontstaat

Ets

Ets

2013

Kjell Weewer: Schoonheid is niet mijn drijfveer. Ik laat mensen niet van hun mooiste kant zien, maar ik probeer ze in mijn beelden te vangen zoals ik ze in een specifiek moment of gebeurtenis heb waargenomen. Door lang aan het werk te zitten elke keer het werk "aan te vallen" met een hernieuwd opgeroepen gevoel heeft mijn werk een expressief en doorleefd karakter. Ik hoop dat u kunt genieten van de directheid en rauwheid van mijn werk in een serie grote etsen.

Beelden

Beelden

2013

TUS van Dongen (Truus Waaijers), maakte wezens, die naar het dierenrijk verwijzen, met menselijke trekjes. De laaste tijd vond  er een verschuiving plaats naar de figuratieve mens met dierlijke trekjes. 

Object

Object

2013

Coby Huibers, De natuur is mijn grote voorbeeld: daarin is een grote aaneenschakeling van ketens, kringlopen te zien, onderverdeeld in kleinere kringlopen die op hun beurt weer uit een eigen “weefsel” bestaan. Een “weefsel”is een verzameling van “verbindingen”. Groei en Verbinding zijn in dit proces de belangrijkste kernbegrippen. Om mijn ideeen  vorm te geven maak ik gebruik van diverse technieken, zoals bijvoorbeeld knopen, weven en breien, en diverse materialen zoals verschillende soorten papier, textiel etc.

Textiele vormgeving

Textiele vormgeving

2013

Jacqueline van Bergeijk  maakt haar werk van textiel, met naald, draad en naaimachine.Er zijn figuratieve en abstracte elementen te zien, met hun eigen zeggingskracht, die ruimte laten voor persoonlijke interpretatie. De gebruikte oude kledingstukken verwijzen naar de menselijke figuur, als echo van een persoonlijk verleden.